Dragi voluntari, elevi și sportivi.
( din ONG-ul nostru, C.O. și din As. Sportivă )
Am pregătit mai jos, cursul: AUTORITATEA, realizat din diapozitive din manualul vechi de Educatie Sociala de clasa a-VIII-a ( după programă veche de studiu), care astazi NU se mai studiază la gimnaziu. ( acum la clasa a-VIII-a, se studiază manualul de: „ Educație Financiară”!)
Însă de AUTORITATE o sa vă izbiți mereu în viață, la școală, la cluburile sportive / cercurile olimpice, la ONG-uri, la firmele private, în relațiile de statul (primaria, poliția, armata, judecătoria, dispensarul medical, etc.) și alte instituții ale țării, cu care o să veniți în contact, ca: oaspeți, angajați sau patroni.
Considerăm că acest curs: AUTORITATEA, este deosebit de important pentru viața omului, atât în relația dintre cetățeni între ei, între membrii de familie, dar și cetățeni și firme, privind modul de adresare civilizată, purtare și subordonare ierarhica. După modul de salut în cadrul unei instituții sau în relația cu subordonații și superiorii, ne putem da seama dacă oamenii sunt educați și civilizați (!) sau nu?
AUTORITATEA elimină, țopârlănismul, golănia, tupeu și lipsa de politețe dintr-o societate / instituție, stabilește respectul și o ierarhie valorică corectă între cetățeni, pe funcții de conducere, pe grade (academice, militare, profesionale, de măiestrie sportivă,etc.), și pe subordonare, cu diferite responsabilități și drepturi, ce conduce la menținerea ordinii într-o firmă și într-un stat de drept.
( Să ne închipuim ce ar fi o armată dezbinată într-o țară, fără ordine, ierarhie și conducere? O armată fară comandanți și fără respectarea ordinelor, e zero! La fel și o echipă sportivă de fotbal, handbal, etc. fără lider și căpitani e tot nulă.)
Concluzie! Peste tot în viață, e nevoie de autoritate, respect și ordine. Alături de cursul: „ETICHETĂ ÎN AFACERI”, acest curs de Educație Socială, este esențial de lecturat !
Pag.1-Informațională;
Pag.2-Informațională;
Pag.3-Informațională;
Pag.4-Informațională;
Pag.5-Informațională;
Pag.6-Informațională;
Pag.7-Informațională;
Pag.8-Informațională;
Pag.9-Informațională;
Pag.10-Informațională;
Pag.11-Informațională.
În încheiere, sugerăm ong-iștilor noștri să acorde atenție și întrebărilor din text care âi ajută să-ți exerseze logica, să se autoevalueze și să-și fixeze mai bine cunoștințele, chiar prin recapitulare și căutarea răspunsurilor corecte în text sau prin propria inovație.
Vă mulțumim pentru răbdare, vizită și apreciere !
Cu dragoste fraternală,
MEDIATORUL Ordinului (Responsabil cu formarea voluntarilor noștri.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu