marți, 10 septembrie 2013

Actiunea "Blitzkrieg"

Deviza Ordinului: "Onoare, Lupta, Rugaciune, Munca si Studiu."
Slogan: "Nu exista izbinda, decit cu ajutorul lui Dumnezeu!"


                                                 ACTIUNEA " BLITZKRIEG"


          Astazi, 10.Septembrie.2013 o grupa de voluntari din O.N.G.-ul "Ordinul Florii de Cires-Sakura" s-au adunat de dimineata pe terenul
de sport al Scolii Gimnaziale "Poieni-Solca" din comuna Poieni-Solca, pentru a ajuta institutia de invatamint la treburile gospodaresti de amenajare a spatiului exterior, pentru noua festivitatea de inceput de an scolar 2013-2014 ce bate la usa si pentru activitatile lor sportive.
          Voluntarii Ordinului, condusi de capelanul Lupan Beniamin si sergentul Cozmici Florica, timp de 4. ore, inarmati cu sape, hirlete, maturi si roabe, au desfasurat o activitate eficienta si rapida de curatare de buruieni, de colectare de deseuri si de maturare a curtii interioare a unitatii scolare si a terenului de sport.
          Voluntarii au colaborat foarte bine cu conducerea unitatii de invatamint si cu personalul auxiliar care le-a pus la dispozitie materialele si uneltele de lucru,iar la sfirsitul activitatii au fost apreciati si laudati de catre D-nul Director Prof. Toderas Simion, al Scolii Gimnaziale Poieni-Solca din localitate.
          Ordinul Florii de Cires-Sakura felicita voluntarii pentru elanul, disponibilitatea de timp si amabilitatea de care acestia au dat dovada, pentru a oferi ajutorul unei institutii de cultura si de invatamint remarcabile din sinul societatii civile din care acestia fac parte, iar o parte din parintii acestora au facut parte in trecut.
          De asemenea Ordinul multumeste tuturor voluntarilor din organizatie care in anul scolar trecut 2012- 2013 s-au mobilizat activ in desfasurarea tuturor activitatilor de voluntariat, in folosul comunei si al naturii.
          Speram ca in anul scolar care vine, sa reusim sa incheiem un Acord Cadru de Parteneriat cu scoala si cu primaria din comuna Poieni-Solca, pentru a oferii copiilor nostri o cale solida de formare a personalitatii tinerilor, indreptate in folosul educarii civice a copiilor, din societatea locala si regionala.
          Totodata aceasta idee scrisa si transpusa in practica,va fi si un mod eficient de intrajutorare si de auto-
gospodarire ecologica al comunitatii locale, prin activitatile tinerilor virtuosi, care au simtul civic dezvoltat si un spirit de echipa sanatos, in care munca si fapta buna, reprezinta un mod de inobilare si nu o corvoada.
          Voluntariatul se practica intai cu inima si cu sufletul  si apoi cu mainile, iar acesti tineri de astazi au dat dovada de lipsa de lasitate fata de munca si de vitejie in fata greutatilor de moment.
          Noi le raminem recunoscatori pentru munca depusa in folosul scolii si al localitatii lor si spunem ca ei reprezinta un model pentru generatia de astazi si cea de maine, a unei tinere natiuni in curs de formare.
          Voluntari, Sincere Felicitari si va asteptam cu drag sa obtineti cu totii ~ Diploma de Competente ~ dezvoltate prin activitati de voluntariat, ce se obtine la finalul celor 122 de ore munca, in folosul comunitatii locale sau in folosul public general. Speram ca cei mai buni dintre voi, vor obtine si un grad cavaleresc.
          In incheiere, citez citeva fragmente dintr-o poezie inchinata voluntarilor, numita "Zodia Umbrelor" scrisa de poetul Ovidiu Vasilescu Macin.

          ZODIA UMBRELOR 

          Ah, calea robilor...
          Calea robilor apartine,
          Acelora nascuti in zodia umbrelor.
          A sclavilor inscrisi voluntari la Zeificare!
       
          Ei, care urca muntele suferintei,
          Ca si cind muntele bucuriei l-ar urca.
          Ei, pe chipurile carora,
          Sudoarea,...in lumina se face.

          Dragoste si ingaduinta,
          Se fac, cutele adincite in obrajii lor.
          Indarjiti de lupta,cu insasi zodia nefericirii lor,
          Urca si cinta ei,spre coama muntelui Deznadejdii.....
          .............................................................................

         Cu dragoste fraternala,
                                               Un cavaler in Ordinul Florii de Cires-Sakura
        
     


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu