miercuri, 12 decembrie 2012

Valorile Ordinului,Izvorul de Onoare,Scopul si Intentiile Fondatorilor Ordinului


             Ordinul Florii de Cires-Sakura,este o organizatie cavalereasca fondata exclusiv pe principii filosofice, martiale, umanitare, crestine si filantropice, luind ca exemplu lupta plina de sacrificiu si de eroism a tuturor cavalerilor din  societatea feudala,atit de la rasarit cit si din apus.
              Ordinul Florii de Cires-Sakura face trimitere directa la modul de viata nobil,demn,curajos si plin de semnificatii al luptatorilor samurai ai societatii nipone,dar si la purtarea deosebit de onorifica, modesta si de politicoasa a maestrilor de arte martiale de sorginte japoneza din toata lumea.
              Onoarea,lupta,rugaciunea,munca si studiul,sunt valorile primordiale ale organizatiei noastre cavaleresti, in care juramintul si loialitatea fata de D-zeu,Maestru si Ordin,este cheia personalitatii noastre autentice,avind idealul de a faurii o societate mai buna si de urma intotdeauna,un tel luminos.
               Izvorul nostru de onoare este frumusetea florii de cires-sakura,simbol al trecerii rapide si scurte a vietii luptatorilor niponi;semn al norocului si fertilitatii,emblema a dragostei si afectiunii.
               Asa cum florile de cires-Sakura,sunt asociate vizual sau poetic,cu norii sau cu zapada,si iubirea noastra fata de cei apropiati,este una deschisa tuturor oamenilor cu intenţii bune şi care vor să faca parte dintr-un grup select de cavaleri,constituiti printr-un juramint de onoare.
               Ordinul are scopuri umanitare si educative,incurajind ideea crestina ca semenii pot deveni oameni mai buni sau mai virtuosi,atunci cind se hotarasc sa slujeasca onorabil si caritabil societatea,devenind o parte a unei organizatii cavaleresti,fără discriminări sau diferenţieri între clasele sociale sau rase,unde fiecare cavaler are acces egal la oricare dintre misiunile sale etice sau crestine.
               Scopurile ordinului in conformitate cu intentiile fondatorilor sunt si de a păstra sau a duce mai departe organizatia ca o frăţie,compusă din membrii care doresc să contribuie activ la existenţa ei, prin aplicarea principiului cavaleresc de unitate în vieţile lor private,sociale sau publice,şi având intenţia de a se ajuta reciproc unul pe altul,moral şi material.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu