vineri, 23 august 2013

Rugaciune de binecuvintare a masinii

Deviza Ordinului: "Onoare,Lupta,Rugaciune,Munca si Studiu."
Slogan: "Nu exista izbinda,decit cu ajutorul lui Dumnezeu!"

                            RUGACIUNE  PENTRU  BINECUVINTAREA  MASINII




Sf.Cristofor-Patronul Soferilor
     „Doamne, Cel ce esti Calea,Adevarul si Viata, Cel ce porti de grija tuturor fapturilor Tale, indreptandu-le si pazindu-le pasii, Cel ce ai trimis lui Isaac si lui Tobie inger impreuna-calator, si calatoria si intoarcerea lor pasnica ai facut-o, Cel ce L-ai ridicat pe Ilie la cer cu caruta de foc, iar inspre Emaus ai calatorit dimpreuna cu Luca si cu Cleopa, binecuvanteaza masina robilor Tai acestia (numele),ocrotindu-i in drumurile lor de toate primejdiile, dandu-le inger pazitor, insotindu-i cu dumnezeiasca Ta binecuvantare si intorcandu-i totdeauna cu pace la casa lor. Caci Tu esti Cel ce ocarmuiesti si binecuvantezi toate si Tie marire inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor, Amin!“
Pentru calatorie
      Doamne Iisuse Christoase, Dumnezeul nostru, cela ce esti Calea, Adevarul si Viata si ai calatorit impreuna cu sluga Ta Iosif in Egipt, precum si cu cei doi ucenici care mergeau spre Emaus. 
      Insuti  Tu Doamne Stapane, calatoreste si cu robii Tai acestia (N.),binecuvantandu-le toate drumurile si calatoriile lor.Trimite-le ca lui Tobie, pe Ingerul Tau pazitor, ca sa le fie povatuitor si ocrotitor si sa-i fereasca nevatamati de toate intamplarile rele; ca in pace si in sanatate sa se intorca intru ale lor si  in toata viata aceasta, ei sa preamaresca preasfint numele Tau: al Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. 
Apoi daca esti de fata ca ~un crestin binecredincios~ adauga si rugaciunea aceasta catre Sfintul 
Cristofor "purtatorul lui Cristos",patronul calatorilor:

Rugăciunea şoferilor
       Doamne ISUSE CRISTOASE! Tu în cursul vieţii Tale pământeşti te-ai angajat la drum periculos spre Egipt şi cunoşti şi pericolele care ne pândesc pe noi în timpul drumului. Te rog  să mă conduci şi pe mine, ca pe craii de la răsărit cu steaua Iubirii tale, ca să nu vatăm pe nimeni, cu nimic în timpul drumului. Apără şi viaţa celor care călătoresc cu mine, ca să ajungem cu bine la destinatie.
       Pentru meritele Sf. Cristofor, Doamne Atotputernice, bunule-marite si prin mijlocirea lui,  fă să am în faţă permanent învăţătura Ta aceasta: "...cum doriţi să vă facă vouă oamenii, aşa să le faceţi şi voi lor”
,...şi „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi!”
       Doamne de aceea,învaţă-mă să conduc preventiv si nu-mi permite să mă cuprindă boala vitezei sau patima superiorităţii. Fa să conduc cu atenţie, cu precauţie, fără greşeli şi politicos, ca să nu vatăm cu frica, cu tensiune nervoasă, cu amărăciunea sau din nenorocire, nici pe cei care vin  faţă în faţă cu mine, nici pe cei care eu îi depăşesc sau îi duc în maşină.
       Fă Doamne ca toate drumurile mele să fie încoronate cu fericirea sosirii  in sanatate si  in buna-stare, 
ca să putem spune cu toţii: „Să fie binecuvântat DUMNEZEU ,pentru că am sosit cu bine acasa sau la destinatie!” Amin
    - Sfinte Cristofor, "purtatorul de Critos" si păzitorul sfânt al şoferilor, roagă-te pentru noi. Amin!
(Apoi preotul luind agheazma stropeste masina proprietarului zicind:
-Se binecuvinteaza masina aceasta,prin stropire cu apa sfintita, in numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh.Amin.-de trei ori!)
      Dumneavoastra daca sunteti un laic credincios,si doriti sa da-ti mai multa putere Rugaciunii de Binecuvintare a Masinii de mai sus, cititi mai intai ~Rugaciunile Incepatoare~, apoi psalmii generali de pocainta: 142 si 50,si adaugati PSALMUL(Specific): 106 si pasajul din Sf.Evanghelie de la Luca (capitolul: 24 / versetele:13-35), apoi rostiti cu credinta adevarata toate Rugaciunile de Binecuvintare ,aratate mai sus, in temeiul ~ Preotiei Imparatesti,Duhovnicesti si Generale ~ pe care voi o aveti data de la Iisus Hristos,prin Sfinta Taina a Botezului crestin ortodox sau romano-catolic si apoi stropiti-va insiva masina dumneavoastra,cu apa sfintita si binecuvintata, prin toate compartimentele sale.
(Atentie: - masina inainte de binecuvintare,trebuie spalata mai intai la spalatoria-auto,de mizerii!)
      Apoi spuneti la sfirsitul ritualului Psalmul 117 si incheiati cu o Rugaciune de Multumire de catre D-zeu.
Rezultate foarte bune veti obtine daca postiti in ziua binecuvintarii masinii si face-ti ritualul intr-o zi de post.
D-zeu a spus in Sf.Evanghelie de la Marcu in capitolul 16,in vers:17-20 si in Sf.Evanghelie de la Ioan,cap.15
ca va da puterea Sa si ai va considera prieteni si ucenici ai Lui,pe toti care vor crede in El si vor asculta de poruncile Lui, si vor face voia Tatalui. Asa ca, toate rugaciunile va vor fi ascutate,prin sfinta taina a credintei,
pentru ca D-zeu va trimite Duhul Sfint,indiferent de citi bani aveti in buzunar sau de cit de virtuos este preotul.
      D-zeu sa va binecuvinteze credinta in Hristos si sa va indemne sa va rugati zilnic.Amin. 
Cu dragoste fraternala,
                                    Un Cavaler in "Ordinul Florii de Cires-Sakura"


Sf.Evanghelie de la Luca (Cap:24,vers:13-35)

13.In vremea aceea,.."iată, doi dintre ei mergeau la un sat în aceeaşi zi,care era departe de Ierusalim, ca la şaizeci de stadii, al cărui nume era Emaus.
14.Şi aceia vorbeau între ei despre toate întâmplările acestea.
15.Şi pe când vorbeau şi se întrebau între ei şi Iisus Însuşi , apropiindu-Se, mergea împreună cu ei.
16.Dar ochii lor erau ţinuţi ca să nu-L cunoască.
17.Şi El a zis către ei: Ce sunt cuvintele acestea pe care le schimbaţi unul cu altul în drumul vostru? Iar ei s-au oprit, cuprinşi de întristare.
18.Răspunzând, unul cu numele Cleopa a zis către El: Tu singur eşti străin în Ierusalim şi nu ştii cele ce s-au întâmplat în el în zilele acestea?
19.El le-a zis: Care? Iar ei I-au răspuns: Cele despre Iisus Nazarineanul, Care era prooroc puternic în faptă şi în cuvânt înaintea lui Dumnezeu şi a întregului popor.
20.Cum L-au osândit la moarte şi L-au răstignit arhiereii şi mai-marii noştri;
21.Iar noi nădăjduiam că El este Cel ce avea să izbăvească pe Israel; şi, cu toate acestea, astăzi este a treia zi de când s-au petrecut acestea.
22.Dar şi nişte femei de ale noastre ne-au spăimântat ducându-se dis-de-dimineaţă la mormânt,
23.Şi, negăsind trupul Lui, au venit zicând că au văzut arătare de îngeri, care le-au spus că El este viu.
24.Iar unii dintre noi s-au dus la mormânt şi au găsit aşa precum spuseseră femeile, dar pe El nu L-au văzut.
25.Şi El a zis către ei: O, nepricepuţilor şi zăbavnici cu inima ca să credeţi toate câte au spus proorocii!
26.Nu trebuia oare, ca Hristos să pătimească acestea şi să intre în slava Sa?
27.Şi începând de la Moise şi de la toţi proorocii, le-a tâlcuit lor, din toate Scripturile cele despre El.
28.Şi s-au apropiat de satul unde se duceau, iar El se făcea că merge mai departe.
29.Dar ei Îl rugau stăruitor, zicând: Rămâi cu noi că este spre seară şi s-a plecat ziua. Şi a intrat să rămână cu ei.
30.Şi, când a stat împreună cu ei la masă, luând El pâinea, a binecuvântat şi, frângând, le-a dat lor.
31.Şi s-au deschis ochii lor şi L-au cunoscut; şi El s-a făcut nevăzut de ei.
32.Şi au zis unul către altul: Oare, nu ardea în noi inima noastră, când ne vorbea pe cale şi când ne tâlcuia Scripturile?
33.Şi, în ceasul acela sculându-se, s-au întors la Ierusalim şi au găsit adunaţi pe cei unsprezece şi pe cei ce erau împreună cu ei,
34.Care ziceau că a înviat cu adevărat Domnul şi S-a arătat lui Simon.
35.Şi ei au istorisit cele petrecute pe cale şi cum a fost cunoscut de ei la frângerea pâinii. AMIN. 
(Slava...i acum...Domnului sa ne rugam.Doamne Miluieste...apoi se citesc Rugaciunile de Binecuvintare)
 

PSALMUL 142 (psalm general)

Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru credincioşia Ta, auzimă, întru dreptatea Ta. Să nu intri la judecată cu robul Tău, că nimeni din cei vii nui drept înaintea Ta. Vrăjmaşul prigoneşte sufletul meu şi viaţa mea o calcă în picioare; făcutuma să locuiesc în întuneric ca morţii cei din veacuri. Adusumiam aminte de zilele cele de demult; cugetatam la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale mam gândit. Tinsam către Tine mâinile mele, sufletul meu ca un pământ însetoşat. Degrab auzimă, Doamne, că a slăbit duhul meu. NuŢi întoarce faţa Ta de la mine, ca să nu mă asemăn celor ce se coboară în mormânt. Fă să aud dimineaţa mila Ta, că la Tine mie nădejdea. Aratămi calea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu. Scapămă de vrăjmaşii mei, că la Tine alerg, Doamne. Învaţămă să fac voia Ta, că Tu eşti Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă povăţuiască la pământul dreptăţii. Pentru numele Tău, Doamne, dăruieştemi viaţă, întru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu. Fă bunătate de stârpeşte pe vrăjmaşii mei şi pierde pe toţi cei ce necăjesc sufletul meu, că eu sunt robul Tău.

PSALMUL 50 (psalm general)

Miluieştemă, Dumnezeule, după mare mila Ta, şi după mulţimea îndurărilor Tale, şterge fărădelegea mea, mai vârtos mă spală de fărădelegea mea şi de picatul meu mă curăţeşte. Că fărădelegea mea eu o cunosc, şi păcatul meu este înaintea mea pururea. Ţie unuia am greşit, şi rău înaintea Ta am făcut, aşa încât drept eşti Tu întru cuvintele Tale şi biruitor când vei judeca Tu. Că iată întru fărădelegi mam zămislit, şi în păcate ma născut maica mea. Că iată adevărul ai iubit; cele nearătate şi cele ascunse ale înţelepciunii Tale miai arătat mie. Stropimăvei cu isop şi mă voi curăţi; spălamăvei şi mai vârtos decât zăpada mă voi albi. Auzului meu vei da bucurie şi veselie; bucurasevor oasele mele cele smerite. Întoarce faţa Ta de către păcatele mele, şi toate fărădelegile mele ştergele. Inimă curată zideşte întru mine, Dumnezeule, şi duh drept înnoieşte întru cele dinlăuntru ale mele. Nu mă lepăda de la faţa Ta şi Duhul Tău cel Sfânt nuL lua de la mine. Dămi mie bucuria mântuirii Tale, şi cu duh stăpânitor mă întăreşte. Învăţavoi pe cei fără de lege căile Tale, şi cei necredincioşi la Tine se vor întoarce. Izbăveştemă de vărsarea de sânge, Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele; bucuraseva limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide, şi gura mea va vesti lauda Ta. Că de ai fi voit jertfă, Ţiaş fi dat. Arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântă şi smerită Dumnezeu nu o va urgisi. Fă bine, Doamne, întru bunăvoirea Ta, Sionului, şi să se zidească zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii, prinosul şi arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viţei.


PSALMUL 106 (Psalm Specific-> pentru Ritualul de Sfintire al Masinii)

1. Laudati pe Domnul ca este bun, ca in veac este mila Lui.
2. Sa spuna cei izbaviti de Domnul, pe care i-a izbavit din mana vrajmasului.
3. Din tari i-a adunat pe ei, de la rasarit si de la apus, de la miazanoapte si de la miazazi.
4. Ratacit-au in pustie, in pamant fara de apa si cale spre cetatea de locuit n-au gasit.
5. Erau flamanzi si insetati; sufletul lor intr-insii se sfarsea;
6. Dar au strigat catre Domnul in necazurile lor si din nevoile lor i-a izbavit pe ei
7. Si i-a povatuit pe cale dreapta, ca sa mearga spre cetatea de locuit.
8. Laudat sa fie Domnul pentru milele Lui, pentru minunile Lui, pe care le-a facut fiilor oamenilor.
9. Ca a saturat suflet insetat si suflet flamand a umplut de bunatati.
10. Sedeau in intuneric si in umbra mortii; erau ferecati de saracie si de fier,
11. Pentru ca au amarat cuvintele Domnului si sfatul Celui Preainalt au intaratat.
12. El a umilit intru osteneli inima lor; slabit-au si nu era cine sa le ajute;
13. Dar au strigat catre Domnul in necazurile lor si din nevoile lor i-a izbavit pe ei.
14. Si i-a scos pe ei din intuneric si din umbra mortii si legaturile lor le-a rupt.
15. Laudat sa fie Domnul pentru milele Lui, pentru minunile Lui, pe care le-a facut fiilor oamenilor!
16. Ca a sfaramat porti de arama si zavoare de fier a frant
17. Si i-a ajutat sa iasa din calea faradelegii lor, caci pentru faradelegile lor au fost umiliti.
18. Urat-a sufletul lor orice mancare si s-au apropiat de portile mortii.
19. Dar au strigat catre Domnul in necazurile lor si din nevoile lor i-a izbavit.
20. Trimis-a cuvantul Sau si i-a vindecat pe ei si i-a izbavit pe ei din stricaciunile lor.
21. Laudat sa fie Domnul pentru milele Lui, pentru minunile Lui, pe care le-a facut fiilor oamenilor!
22. Si sa-I jertfeasca Lui jertfa de lauda si sa vesteasca lucrurile Lui, in bucurie.
23. Cei ce se coboara la mare in corabii, cei ce-si fac lucrarea lor in ape multe,
24. Aceia au vazut lucrurile Domnului si minunile Lui intru adanc.
25. El a zis si s-a pornit vant furtunos si s-au inaltat valurile marii.
26. Se urcau pana la ceruri si se coborau pana in adancuri, iar sufletul lor intru primejdii incremenea.
27. Se tulburau si se clatinau ca un om beat si toata priceperea lor a pierit.
28. Dar au strigat catre Domnul in necazurile lor si din nevoile lor ia izbavit
29. Si i-a poruncit furtunii si s-a linistit si au tacut valurile marii.
30. Si s-au veselit ei, ca s-au linistit valurile si Domnul i-a povatuit pe ei la limanul dorit de ei.
31. Laudat sa fie Domnul pentru milele Lui, pentru minunile Lui, pe care le-a facut fiilor oamenilor!
32. Inaltaii-L pe El in adunarea poporului si in scaunul batranilor laudati-L pe El,
33. Prefacut-a raurile in pamant pustiu, izvoarele de apa in pamant insetat
34. Si pamantul cel roditor in pamant sarat, din pricina celor ce locuiesc pe el.
35. Prefacut-a pustiul in iezer de ape, iar pamantul cel fara de apa in izvoare de ape,
36. Si a asezat acolo pe cei flamanzi si au zidit cetate de locuit
37. Si au semanat tarine si au sadit vii si au strans belsug de roade
38. Si i-a binecuvantat pe ei si s-au inmultit foarte si vitele lor nu le-a imputinat.
39. Si iarasi au fost imputinati si chinuiti de apasarea necazurilor si a durerii.
40. Aruncat-a dispret asupra capeteniilor lor si i-a ratacit pe ei in loc neumblat si fara de cale.
41. Dar pe sarac l-a izbavit de saracie si i-a pus pe ei ca pe niste oi de mostenire.
42. Vedea-vor dreptii si se vor veseli si toata faradelegea isi va astupa gura ei.
43. Cine este intelept va pazi acestea si va pricepe milele Domnului. AMIN.
 




  









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu