vineri, 2 august 2013

RUGĂCIUNE SPECIALĂ PENTRU CEI CARE CĂLĂTORESC



Deviza Ordinului: "Onoare, Luptă, Rugăciune, Muncă şi Studiu"

Motto: "Nu în puterea calului este voia Lui, nici în cel iute de picior bunăvoinţa Lui. 
           Bunăvoinţa Domnului este în cei ce se tem de El şi în cei ce nădăjduiesc în mila Lui.'      
                                                                                                                      (Ps.146: 10-11)

                        RUGĂCIUNE SPECIALĂ PENTRU CEI CARE CĂLĂTORESC

  
       "Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel care eşti Calea, Adevărul şi Viaţa, Cel ce ai călătorit în Egipt cu Iosif şi cu Preacurata Fecioară Maria, Maica Ta; Care ai călătorit la Emaus împreună cu Luca şi cu Cleopa, aşa şi acum cu darul Tău, călătoreşte împreună cu mine robul Tău (numele),care cu smerenie chem ajutorul Tău.
        Şi precum ai păzit pe robul Tău Tobie, trimite-mi şi mie acum pe îngerul tău păzitor, ca să fie împreună cu mine călător, să mă povăţuiască şi să mă izbăvească de toată înconjurarea văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi şi spre împlinirea poruncilor Tale să mă povăţuiască, că astfel cu pace, cu bună sporire şi cu sănătate călătorind, iarăşi cu pace şi fără tulburare să ne întoarcem.
        Şi ne dă nouă tot binele cu mare bucurie, ca întru slava Ta toate să se săvârşească.Că Tu eşti Domnul Dumnezeul nostru şi ţie slava înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Sf.Arhanghel Rafael
        Dacă doriţi să daţi mai multă putere acestei rugăciuni de călătorie, puteţi să citiţi înainte de ea Psalmul 10 pentru "a avea puterea de a merge înainte, pe drumul vostru", indiferent de obstacolele pe care vi le pun alţi oameni în faţă, răutăcioşi sau invidioşi: "Că drept este Domnul şi dreptatea a iubit şi faţa Lui spre cel drept priveşte!", iar Dumnezeu  "Va  ploua  peste  păcătoşi laturi, foc şi pucioasa, iar suflare de vifor este partea paharului lor!" 
(Ps.10: 6-7)
       În aceasta rugăciune este invocat Sf. Arh. Rafael pentru ajutor şi ocrotire în timpul călătoriilor,ce are şi harul vindecării bolilor de ochi sau pentru pregătirea la o căsătorie fericită. El este îngerul care l-a întovărăşit pe tânărul Tobie în călătoria sa până la Ecbatana Mediei, l-a ajutat să-şi ia de soţie pe Sara şi la învăţat ce să facă pentru a vindeca orbirea tatălui său.
       Numele Sfântului Arhanghel Rafael, vine din limba ebraică, unde verbul "rapha" care înseamnă "a vindeca", iar termenul de "el" este unul dintre numele date lui Dumnezeu, amândouă împreună formând cuvântul numelui de "Rafael".
       Sărbătoarea Sf. Rafael, a fost introdusă în calendar în anul 1991 în ziua de 24 Octombrie, dar apoi a fost mutată în calendarul nou pe 29 Septembrie.
       Dumnezeu să vă binecuvânteze să vă rugaţi continu şi în fiecare zi, pentru binele vostru si al tuturora. Amin.

Cu dragoste fraternala,
                                      Un Cavaler în Ordinul Florii de Cires-Sakura

PSALMUL 10

1. In Domnul am nadajduit. Cum veti zice sufletului meu: "Muta-te in munti, ca o pasare?"
2. Ca iata pacatosii au incordat arcul, au gatit sageti in tolba, ca sa sageteze in intuneric pe cei drepti la inima.
3. Ca au surpat ceea ce ai asezat; dar dreptul ce a facut?
4. Domnul este in locasul cel sfant al Sau, Domnul in cer are scaunul Sau. Ochii Lui spre sarac privesc, genele Lui cerceteaza pe fiii oamenilor.
5. Domnul cerceteaza pe cel drept si pe cel necredincios; iar pe cel ce iubeste nedreptatea il uraste sufletul Sau.
6. Va ploua peste pacatosi laturi, foc si pucioasa; iar suflare de vifor este partea paharului lor.
7. Ca drept este Domnul si dreptatea a iubit si fata Lui spre cel drept priveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu